L'ultim safareig de Badalona



M'ha cridat l'atenció que a dia d'avui encara existeix un safareig  a la part antiga de Badalona, el barri de dalt la vila.

Encara recordo els que hi havien a la carretera de Santa Coloma, allà on es junten els carrers dels tres municipis del Barcelonès nord.
Aquí us deixo un reportatge de l´'ultim safareig al carrer d'en Pujol a Badalona fet pel ElTot Badalona

Enmig del barri de Dalt la Vila trobem les cases antigues del carrer Pujol. Són cases que formen part del catàleg de patrimoni històric, artístic i paisatgístic de la ciutat. El carrer té aquest nom pel cognom de les
famílies de propietaris que feren edificar el conjunt de cases per a habitatges de jornalers seus. 
Les cases, entre mitgeres, són iguals, tot i que cadascuna disposa d'un esgrafiat diferent de la façana. Destaca el pou d'aigua i el safareig comunitari,únics d'aquest tipus que queden a Badalona. Si ens fixem,  en l'antiga pica del safareig que està molt gastada, hi ha una data, 1831, any de la seva construcció.

Abans, l'aigua arribava d'una mina provinent de la muntanya, concretament de Montigalà, però fa uns trenta anys, l'Ajuntament va decidir connectar el safareig amb l'aigua de xarxa. El safareig és un autèntic oasi enmig de Badalona i encara hi ha veïns que l'utilitzen habitualment.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Feliz 2014

Legalizar la falsificación.

¡ Se acabaron las lágrimas !