Corrupció de baixa intensitat?

La Generalitat de Catalunya governada pel tripartit ha encarregat un total de 1580 estudis d’assessorament amb un cost de 32 millions d’euros (5.324,35 milions de ptes). Aquesta pràctica podria ser considerada normal si no fos per que esta donant molt a parlar la característiques d’alguns dels estudis i les formes d’adjudicació i les persones que han rebut l’encàrrec d’elaboració.

Com a curiositat podríem remarcar un estudi encarregat pel Departament d’Interior i Relacions institucionals que va pagar 15000€ per l’elaboració d’un informe titulat Xina i la seguretat a l’Àsia Oriental, anàlisi del paper de Xina en la construcció de l’ordre regional en matèria de seguretat.

Quasi tots els informes encarregats pel departament fan referència a assumptes que incumbeixen directament el govern català en matèria de seguretat, relacions institucions la o memòria històrica però l’estudi sobre Xina no parla de cap assumpte que pugui ajudar el govern a millorar els seus sistemes de seguretat, promoció exterior o lluita pel respecte dels drets humans.

D’altra banda el Departament de Salut acostuma a pagar els seus encàrrecs d’informes amb una antelació sorprenent que molts dels seus proveïdors ni gosen somiar. En aquests casos els informes són pagats abans de rebre’ls!

Altra dada que fa sospitar favoritisme a l’hora d’atorgar aquests sospitosos informes és que l’immensa majoria dels estudis tenen un preu inferior als 12000€, molts han costat 11999€. Curiós si no fos per què d’acord amb la llei de contractes de les administracions públiques qualsevol encàrrec, estudi, compra.... superior a 12000€ han d’adjudicar-se prèvia convocatòria de concurs públic on un mínim de tres empreses han de presentar pressupostos.

Hi ha per sospitar, o no?

Aquest mètode de beneficiar els seus no és una pràctica nova al nostre país, a l’era Pujol es feia exactament igual amb l’única diferència de què ara al menys existeixen i es lliuren els estudis realitzats. Abans ni això, o no existien o eren meres fotocòpies d’un altre.

La fiscalia de l’Audiència de Barcelona, per la seva part, ha obert diligències per investigar un possible cas de corrupció en l’adjudicació d’aquests estudis. I estaria be que sortisin a la llum totes les al·legalitats i els seus responsables, tot en benefici de la suposada honestedat, transparència i claredat que diuen defensar els partits de les esquerres.

Llum i taquígrafs, si us plau.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Feliz 2014

Legalizar la falsificación.

¡ Se acabaron las lágrimas !