Los críticos del PP piden primarias


Los críticos del PP piden primarias

El president del PP del districte de Salamanca en Madrid, Iñigo Henríquez de Luna, ha creat una pagina web, www.primariaspp.com, per a recollir suports entre els militants del partit a la seva idea d'introduir el sistema de primàries als nous estatuts que han d'aprovar-se al congres nacional del partit a València aquest juny.

Segons ell, les primàries "sirven para otorgar el máximo de legitimidad democrática posible al proceso de designación de candidatos que participarán en una elección" i "ayudan igualmente a resolver situaciones de conflicto dentro de las formaciones políticas, ya que los pre-candidatos deben reconocer el carácter vinculante de la elección y acatar lealmente el resultado".

Així, la realització de primàries per a triar el president seria una de les propostes estrella del PP contemplada en la ponència Política a debatre a València.

Es curiós -no, no és curiós, per què està massa estès- ressaltar que sols el 17 per cent de les assemblees del PP ha elegit per votació als seus compromissaris. L'absència de votacions per elegir-los fou generalitzada a tota Espanya.

Amb aquest panorama no és d'estranyar que l'esmentat regidor madrileny prepari una esmena per sol·licitar un canvi als estatuts. Sembla que a la presidenta madrilenya, Esperanza Aguirre li agrada l'idea, encara que ha negat qualsevol acor amb Rajoy en aquest assumpte.

D'altra banda Blanco ha fet les consideracions següentes en el discurs pronunciat en l'apertura del Comité Federal de las Joventuts Socialistes, on ha recordat, sense voler donar consells al PP per resoldre la seva crisi -diu ell- el valor que van tenir les primàries al PSOE, i que van portar el José Luis Rodríguez Zapatero al front del Partit. Naturalment no ha fet cap esment de les “primeres” primàries on va vèncer -contra diagnostic- el Josep Borrell i on es va poder expressar lliurement tots els militants. A les primàries que diu ell tan sols van votar el delegat que ja sabem com s'elegeixen. Amb una sorpresa sobra i des de llavors punt i final a les primàries a totes les instàncies orgàniques del partit. Massa por de perdre el poder.

Amb aquest antecedents tan perillosos no crec que el PP s'arrisqui a una formula “tan democràtica” com és donar la veu a la totalitat dels seus militants.

A mi particularment em va agradar la primera experiència de primàries al partit del que jo vaig ser militant, per què considero que els partits hem de voler el mateix pels nostres militants que el que sol·licitem per la població en general: més democràcia i més transparència als partit. Potser seria convenient elaborar una llei o reglament que establis obligatòriament un mínim de comportaments democràtics. Però com diu el meu amic, “Quien le pone el cascabel al gato”

Comentaris

Anònim ha dit…
Que la derecha rancia sea mas democratica que los sociatas , es un sintoma claro que la izquierda no existe, solo existe el dinero y el poder, ya no hay principios ni moralidad el todo vale con tal de chupar del bote es lo que sea impuesto en Badalona, sino como el PP da clases de democracia, facil la vida al reves.

Entrades populars d'aquest blog

Feliz 2014

Legalizar la falsificación.

¡ Se acabaron las lágrimas !