L'OMS decreta el nivell de pandèmia per a la nova grip A



L'últim saldo de l'organització eleva a més de 27.700 els casos confirmats a tot el món

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat l'alerta per pandèmia per la grip A. Així ho ha confirmat la directora general de l'organització, Margaret Chan, en una roda de premsa celebrada a Ginebra.

L'anunci es produeix després de que els experts de l'organisme hagin mantingut una reunió per teleconferència en la qual han analitzat si es donaven els criteris per elevar el nivell d'alerta pandèmica a la fase més alta, la 6. Fins aquest dijous, l'alerta pandèmica estava situada en la fase 5.

Aquest dimecres, Chan ja va mantenir contactes telefònics amb els ministres de salut dels països més afectats pel virus, entre els quals l'Estat espanyol, on hi ha uns 300 casos. També està previst que convoqui els embaixadors de diversos països, un cop anunciï l'alerta per pandèmia.

Segons l'últim balanç de l'OMS, els casos d'infectats pel virus A/H1N1 al món ascendeixen ja a 17.737 en 74 països, amb 141 morts des de que es va declarar el brot de grip a finals del mes d'abril.

Als EUA, els infectats pel virus superen els 13.000; a Mèxic arriben a 6.000; Canadà en té més de 2.000, i Austràlia ja ha superat el miler. El Japó, el Regne Unit i Xile són d'altres països amb més persones afectades. L'Estat espanyol es troba entre els vuit països amb més casos confirmats.

Qué es la gripe A
Informació adreçada a la ciutadania sobre la infecció pel nou virus de la grip A(H1N1

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Feliz 2014

Legalizar la falsificación.

¡ Se acabaron las lágrimas !