Adeu Espanya? Propaganda institucional?


TV3 ha presentat en horari de màxima audiència el documental titulat Adeu Espanya?

Dies abans, com si d'un esdeveniment de màxima importància es tractés, la televisió publica catalana ha fet nombrosa propaganda del programa i inclòs ha fet debats previs a la mateixa emissió. Tal que ha estat noticia destacable al mateix telenotícies de la cadena.

El documental aborda obertament un postulat independentista com a solució al que alguns anomenen encaix amb Espanya. Són els postulats d'una minoria de catalans que opten clara i obertament per la independència de Catalunya. Res a dir si no fos que de començament a fi del documental propagandístic tan sols s'han sentit les opinions dels que estan rotundament implicats en la solució independentista.


Cap visió que no sigui aquest camí. Cap personatge que opines res contrari. L'objectiu del documental no volia cap altra veu ni argument contra l'opció de propagada. Cap opinió contraria es va sentir de Quebec o Escòcia o Groenlandia, mirall de l'independentisme. Tan sols allò que interessava mostrar. És tractava per tant d'un documental propagandístic tal com els que es fan a les campanyes electoral on es reafirma el positiu i s'ignora el que no interessa.

Un documental sense rigor ni qualitat que demostra la importància de la propaganda en el mon i la creació d'opinió. Això si, passada convenientment pel tamís d'una particular visió, la que representen els directius de la TV3. “La televisió d'ells”.

Per què la nostra televisió no emet també un documental on el tema a defensar sigui les virtuts d'un estat Federal tals com el que existeixen a Europa o als Estats Units i que funcionen perfectament. Polítics, intelectuals, empresaris prodrien explicar les seves virtuts i els avantatges.
De pas i per ser coherent amb la política de “la casa Tv3” el documental no incluiria cap altre visió que contradigui aquest plantejament, donar-li publicitat durant setmanes i fer-lo també al telenotícies.

Aquesta TV3 te el mateix “tufillo”, que dic, pesta, que la TVE d'Aznar i no és el model que volem els catalans.


Si aquest és l'exemple de imparcialitat, respecte a les opinions i opcions contraries que no comptin amb mi pel seu projecte del seu país. Arribat el cas, la resta també tindrem molt a dir sobre el model de país que volem.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Feliz 2014

Legalizar la falsificación.

¡ Se acabaron las lágrimas !