El museu del còmic costarà tres milions d'euros cada any.

El museu del còmic costarà tres milions d'euros cada any.
Les diferents administracions negocien com s'assumiran aquests diners i ja s'aposta per fer un consorci on tingui cabuda el sector privat. La Generalitat i l'Ajuntament, convençuts que les retallades no afectaran l'obra.

Aquesta és la noticia que ha editat el diari ElPunt. L'Ajuntament en el seu dia buscant per a qué podria fer servir l'antiga nau de la CACI i després de diferents desencisos va optar per convertir-la en un Museu del Còmic. Estic convençut de que a ningú més, cap altra ciutat se li va ocorre abans. Segur que som els pioners. En època de crisi, qui inaugura museus? Nosaltres.
No dic que no sigui interessant, no. Dic que potser no és el moment.

L'ajuntament ja s'ha gastat 3,5 milions d'euros a arreglar la nau. Manquen 8 milions més per tenir-la en condicions per posar-la en marxa, diners que ha de posar la Generalitat. Ara bé, com diu l'enunciat, el seu manteniment ens costarà tres milions d'euros cada any, tres, i aquí és on comencen a torçar-se les coses. Qui sufragarà els costos, l'ajuntament? La Generalitat? Masses diners de depeses i cap previsió, encara que se sàpiga, de per on poden anar els ingressos. Es parla de la constitució d'un consorci obert a totes les administracions, en el qual també pugui tenir cabuda el sector privat. Ens expliquen que una part dels tres milions s'ha d'autofinançar amb els diners de les entrades (podrien tenir un preu de 9 euros), amb els ingressos de la botiga o amb el lloguer d'espais. El que no es diu, per que s'ignora, és quina part haurà de pagar l'ajuntament cada any. Fent números, la totalitat del pressupost es podria treure d'unes 350.000 visites anuals al museu. Cosa, que no es per ser aguafiestas, però em sembla poc creible. El Museu o millor el Centre d'Art del Còmic i la Il·lustració, nom triat expressament per preservar el nom CACI, tindria major projecció i majors oportunitats de viabilitat si el Salò del Còmic es celebrès a les seves instal·lacions, però aquest esdeveniment no sembla que li puguem arrencar als nostres veïns barcelonins.

Buscar “alguna cosa” per la CACI no pot suposar fer qualsevol cosa. Si totes les idees que ens aporten des del nostre consistori suposen una ruïna econòmica -només cal observar el BCIN que ens costa 1,2 milions d'euros anuals- millor estar-se quiets i deixar les coses per més endavant. Jo desitjo que la CACI pugui ser un llocs emblemàtic i financerament autosuficient, però no m'ho crec i desitjo igualment que aquesta idea no ens suposi una altra despesa insostenible.

Sobre l'illa Fradera, crec que hauriem d'esperar i no precipitar-nos a l'hora de definir el seu disseny definitiu. D'això ja parlaré més endavant en un altre comentari al meu bloc.

Nota: Ara per ara no existeix cap document que comprometi aquesta inversió milionària per la CACI.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Feliz 2014

Legalizar la falsificación.

¡ Se acabaron las lágrimas !